Ondernemen in 2020, Den Haag

Het boek ondernemen in 2020 in Den Haag is zoals de titel weergeeft gebaseerd op Den Haag. Elf ondernemers die hun bedrijf in Den Haag hebben gevestigd, zijn geinterviewd over hun visie van het onderenemen in 2020. Wat brengt de toekomst, hoe gaat het bedrijf daar mee om enzovoorts. Ook worden er aan verschillende organisaties gevraagd hoe de gemeente Den Haag meer kan doen voor ondernemers en expats.

Ook voor de lezer die niet in Den Haag en omstreken woont is het boek zeer interessant. De hoofdgedachte van het boek is de visie van ondernemers over de toekomst. Dat het gericht wordt op een bepaalde gemeente maakt het boek niet oninteressant voor ondernemers buiten Den Haag.

Het 144 pagina tellende boek is opgebouwd in verschillende hoofdstukken die te verdelen zijn in Algemeen, Organisaties en Bedrijven. De soorten hoofdstukken wisselen elkaar op gepaste wijze af. Binnen de 11 geinterviewde ondernemers zit veel diversiteit. Zowel in sector als in grote van het bedrijf. Van schoenenwinkel tot vliegveldontwerper alles komt aan bod.

Als extra toevoeging heeft elk hoofdstuk over een ondernemer een QR code waarmee extra informatie op de website te vinden is. Het is echt extra informatie en dus niet noodzakelijk voor het doorlezen van het boek. Het boek is uitstekend te lezen zonder de QR codes.

Voor de mensen die te lui zijn om te lezen, geen zin en geen tijd hebben om te lezen of gewoon liever luisteren naar een boek is er een speciaal luisterboek beschikbaar. Deze is gratis te downloaden als je de papierenversie hebt gekocht, of los te koop via de website.

Ik vond het een erg prettig boek om te lezen. Door de opbouw van het boek, de afwisseling tussen interviews van ondernemers en organisaties en door de opmaak, leest het boek snel weg. De hoofdstukken van de interviews zijn kort genoeg om niet langdradig te zijn en lang genoeg om niet te weinig informatie te hebben. Na elk hoofdstuk wilde ik het volgende hoofdstuk lezen. Een aanrader voor ondernemers die in de toekomst ook nog ondernemer willen zijn.

Het boek is te koop via de website van het boek zelf, managementboek.nl en in een aantal lokale boekhandels. De luister-editie is te koop via luisterrijk.nl